arapi u srbiji

Opasnost Za Srbiju

Vec je postalo poznato da Arapi kupuju zemlju u Srbiji. To jos uvek nije uzelo maha kao u Bosni gde se grade naselja zatvorenog tipa (ograda, cuvar etc) ali ce u skoroj buducnosti takva naselja da niknu i kod nas. Po zakonu stranci jos uvek ne mogu da poseduju poljoprivredno zemljiste vec samo stanove i kuce u stambenoj zoni. Ipak kroz osnivanje firmi, cesto sa mesovitim vlasnistvom, zakon se lako zaobidje tako da su vec sada hektari plodne zemlje u Vojvodini vlasnistvo stranaca iz Emirata ili Saudijske Arabije.

Zasto je ovo opasno za Srbiju?

Opasno je zasto sto vecina Srba nije svesna da ovo vodi gubitku neobnovljivih resursa koji su jedina prava vrednost. Nisu u pitanju “investicije” kako se u medijima predstavlja, vec bukvalno otudjivanje zemlje i pijace vode (kupuju banje sa izvorima). U buducnosti ce plodno zemljiste i pijaca voda biti na mnogo vecoj ceni nego danas. Na bliskom istoku letnje temperature mogu da dostignu i do 60C! Litar flasirane vode u Kuvajtu je skuplji od litre benzina! Sta planiraju ljudi koji imaju kapital a zive u pustinji? Planiraju da zamene fiktivnu vrednost kao sto je novac za pravu vrednost – prirodne resurse od kojih se zivi.

Nacije koje ce opstati planiraju unapred i imaju vise od dvoje dece. Nacije koje ce nestati prodaju zemlju i ne obnavljaju se bioloski.

Scenario je lako predvideti. Arapi vec sada putem posrednika kupuju zemlju, cena zemlje ce da poraste a Srbi ce da se nadmecu sa komsijama ko ce skuplje da proda svoju dedovinu. Nicace velelepna naselja zatvorenog tipa gde ce bogati Arapi provoditi letnje mesece a zatim i duze. Krenuce gradnja dzamija sa domacom radnog snagom i uzgoj “halal” hrane. Sve ce biti predstavljeno kao “investicija” a ne pravim imenom – ekonomsko i kulturno porobljavanje jedne zemlje. Posle nekog vremena Srbi ce biti sluge na nekadasnjoj dedovini.

Nasa zemlja je jako podlozna ekonomskom porobljavanju iz vise razloga:

  1. Poseduje neobnovljive resurse koje ne ceni
  2. Poseduje kulturu koju ne ceni
  3. Ekonomski je slaba drzava pa svaki evro izgleda kao dobra “investicija”
  4. Vrlo slabo poznavanje prilika u svetu
  5. Slabo ili nikakvo istorijsko pamcenje
  6. Nema vise nacionalnog ponosa. Nacionalni ponos nije klicanje parola na utakmicama vec planiranje ocuvanja nacije na prvom mestu

Malo Srba zna da u Emiratima stranci ne mogu da kupuju zemlju (pesak), ne mogu da osnuju firmu (moraju da unajme lokalnog drzavljanina koje ce da bude direktor), ne mogu da steknu drzavljanstvo (cak i deca koja se tamo rode ne dobijaju drzavljansto) i ne mogu da ostanu da zive u toj zemlji nakon sto napune 65 godina. Drzavljani idu u posebne soping centre a zena koja je silovana ide u zatvor jer je imala seksualne odnose van bracne zajednice. Silovatelj ne dobija zatvorsku kaznu osim u slucaju da odrasli muskarac musliman svedoci protiv njega.

Uz to u Saudijskoj arabiji je zakonom zabranjeno hriscanstvo. Ko bi pokusao da gradi crkvu ili cak propovedao hriscanstvo bio bi zatvoren a mozda cak i pogubljen.

Zar Srbiji trebaju “investicije” koje ce za nekoliko decenija doneti paralelni serijatski zakon u zemlju? Mi smo kroz istoriju pokazali da ne umemo da mislimo unapred. Opstali smo samo zahvaljujuci junastvu i bioloskoj reprodukciji nasih dedova. Te osobine su sadasnje generacije izgubile. Zbog cega su nasi dedovi ginuli? Zbog cega je Njegos pisao Gorski vijenac? Ovo nije prvi put u istoriji da se Srbija nalazi u zoni interesa bogate islamske drzave. Sta smo naucili iz istorije? Zar nije lakse sada zaustaviti problem koje ce nasim unucima ostaviti goru Srbiju?

Arapski svet u Srbiju dolazi pod parolom: “Tudje hocemo, svoje ne damo”

Dostojanstvo ce uraditi sledece:

  1. Napraviti reciprocne zakone po pitanju svojine i poslovanja bez obzira na direktive iz Evropske unije.
  2. Angazovati konsultatne za odnose sa Arapskim svetom. To ce biti istaknuti intelektualci hriscani iz Egipta, Libana ili Irana koji zive kao manjinsto stanovnistvo u vecinski islamskoj drzavi
  3. Uciniti sve sto je moguce u datim okolnostima da Srbima prodaja dedovine nije poslednja opcija prezivljavanja

 

 

0 comments on “Opasnost Za SrbijuAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *