carina srbije

Carina Srbije

Carina Srbije je organizacija ciji je glavni cilj pljacka gradjana. Uprava carna se cesto hvali zaplenama deviza ili robe kao da gradjani od toga imaju koristi. Gradjani Srbije nisu u mogucnosti da kupe bilo sta iz inostranstva bez globe sto prelazi vrednost 50 evra! Da situacija bude gora, u vrednost posiljke ulazi postarina! Znaci neka sitnica koja kosta recimo 70 evra i ima postarinu 40 evra, prozivoljno ce se oglobiti oko 100 evra. To ce biti PDV 20 evra + carina 30 evra + carinska dokumentacija 50 evra.

Ovo se ne radi slucajno. Cilj je spreciti gradjane da kupuju jeftinije proizvode iz inostranstva i osigurati profit uvoznicima bliskim vlastima. Deficit u trgovini sa inostrantvom nisu napravili gradjani, vec veliki uvoznici tako da ni ovaj izgovor ne moze da se upotrebi kao razlog za carinu na tako male vrednosti robe.

Dostojanstvo ce po dolasku u na vlast smeniti sve visoko rangirane carniske sluzbenike, pozvati ih na odgovornost gde situacija nalaze i dozvoliti uvoz robe bez carine u vrednosti do 1000 evra (bez postarine). Jedino ce se placati PDV. Na ovaj nacin nerealno visoke cene uvozne tehnike recimo, ce morati da se koriguju jer ce gradjani konacno imati izbora.

Takodje cemo pojednostaviti izvoz. Svako ce moci da bez problema izveze proizvedenu robu makar to bila tegla ajvara prodata preko Ebay-a bez ikakvih ogranicenja. Cilj nam je da olaksamo gradjanima da trguju sa inostranstvom umesto da su ograniceni na malo trziste slabe kupovne moci.

0 comments on “Carina SrbijeAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *